Kom velforberedt og bestå første gang hos Politiet

Teoriprøven

Kom i god tid, dørene lukkes præcist og husk at du bliver afvist, hvis du ikke medbringer:

  • Din ansøgning, tjek at alle nødvendige underskrifter er påført. 
  • Lektionsplan, tjek at dit navn samt alle nødvendige underskrifter er påført. 
  • Offentligt udstedt legitimation med billede f.eks pas. 
  • Opholdstilladelse. Eventuel opholdstilladelse skal medbringes. 
  • Kørekort ved kontrollerende køreprøve. Det inddrages, hvis du ikke består!

01.

Vær godt forberedt!

Hvis du ikke føler dig helt klar til teoriprøven, bør du melde fra - og øve dig noget mere på teorien med vores teoriundervisnings produkter. Så sparer du prøvegebyret, og andre kan måske få glæde af den ledige plads.

02.

Nervøs?

Det er de fleste, men tænk på, at du heldigvis kan aflægge en ny teoriprøve kort efter. Du får desuden et par vejledende spørgsmål forud for selve teoriprøven. Der er heller ikke indlagt fælder i spørgsmålene. Det er ikke hensigten, at du skal dumpe! Er du i tvivl om et svar, så husk, at din første indskydelse ofte er den rigtige.

03.

Generhvervelse af kørekort

Hvis du ikke består teoriprøven, vil du få inddraget dit kørekort. Og du får det først tilbage, når du har bestået en køreprøve - Det er derfor vigtigt, at du er yderst velforberedt, når du går op til teoriprøven.

Køreprøven

Medbring nu det hele! Du bliver afvist, hvis du ikke medbringer:

  • Din ansøgning,  tjek at alle nødvendige underskrifter er påført.
  • Lektionsplan, tjek at dit navn samt alle nødvendige underskrifter er påført. 
  • Pas eller dåbs-, fødsels- eller navneattest ikke kun sygesikringsbevis! 
  • Opholdstilladelse. Eventuel opholdstilladelse skal medbringes.
  • Kørekort ved kontrollerende køreprøve. Det inddrages, hvis du ikke består!

Vær godt forberedt!

De fleste yder kun 75% af deres bedste til køreprøven. Fortæl din kørelærer, hvis du ikke er eksamensmenneske. Tag så hellere et par ekstra køretimer frem for at satse og vær sikker på, at du har styr på reglerne. Hvis du ikke føler dig helt klar til køreprøven, bør du melde fra. Så sparer du prøvegebyret, og andre kan måske få glæde af den ledige plads.

Nervøs?

De fleste er nervøse inden køreprøven, men tænk på, at du heldigvis kan aflægge en ny køreprøve kort efter. Du får god vejledning forud for køreprøven af den sagkyndige, og du har som udgangspunkt kørekort, når du påbegynder køreprøven. Der skal heller ikke køres helt perfekt, mindre fejl tillades. Det er ikke hensigten, at du skal dumpe!

Venstre-højre?

Om du drejer til venstre eller højre er umiddelbart ikke afgørende for køreprøvens udfald, men det letter den sagkyndiges bedømmelse, hvis du følger anvisningerne. Skriv eventuelt et tydeligt v og h på bagsiden af hhv. venstre og højre hånd, samt bekræft, at du har opfattet den sagkyndiges anvisning.

Godt begyndt!

Lær bilen og dens teknik fuldstændigt at kende. Det er det første du bliver spurgt om til køreprøven, og det første indtryk sagkyndige får af dig. Det styrker desuden selvtilliden enormt, at kunne svare prompte og korrekt.

De 3 S´er!

Spejle, skulder og signal. Husk det i nævnte rækkefølge! Manglende orientering og signalgivning ved igangsætning, flettepligt, vognbaneskift, svingning i kryds og manøvre, er meget ofte årsag til, at køreprøven ikke bestås.

Fjernsyn!

Kig lang frem! Det letter den fortsatte kørsel betydeligt, når du er fremsynet. Alt for ofte kommer fodgængerfelter, parkerede køretøjer, flettepligter, forankørende lastbiler, igangsættende busser osv. til at forårsage køreprøvens negative udfald.

Hvor skal vi hen du?

Du får anvisningerne af den sagkyndige i meget god tid. Udnyt dette, så du når korrekt orientering, signalgivning, placering, gearvalg samt at få sænket farten inden du svinger, og dermed kan nå at få et godt overblik over situationen. Du skal naturligvis udnytte og overholde alle generelle og lokale hastighedsgrænser under ligeud kørsel.

Det er en hemmelighed!

Fortæl ikke andre om, hvornår du skal til køreprøve. Det letter presset på dig selv, når du ikke skal tænke på andres forventninger. Overrask dem i stedet når du har bestået.

P.S.

Det er ikke altid andre helt kan huske, hvor få køretimer de havde, og om de virkelig bestod første gang, de var til køreprøve. Sammenlign ikke dig selv med andre. Desuden bliver kravene til køreundervisning løbende ændret.

RSS FeedPersondatapolitik

© 2024 Trafikteori A/S — Designed by DAN®