Generhvervelse af kørekort Frakendelse af kørekort og kørselsforbud

Det er ingen kunst at bestå, når man ved præcis, hvad der kræves.
Følg nedenstående 7 trin og du kan være sikker på at bestå din teoriprøve hos politiet.

Kom velforberedt hos Politiet

Når du skal op til en orienterende køreprøve eller generhverve dit kørekort, skal du først bestå Politiets teoriprøve. For de fleste er det netop teoriprøven, der giver de største problemer. Det bedste råd er - At du øver dig grundigt på teoriprøven – enten på nettet eller på din køreskole.

Hvis du ikke består teoriprøven hos Politiet, vil du få inddraget dit kørekort. Og du får det først tilbage, når du har bestået en køreprøve - Det er derfor vigtigt, at du har øvet dig og er velforberedt, når du går op til teoriprøven.

En teoriprøve består af 25 billeder. Ved hvert billede vil du få oplyst, hvor hurtigt du kører, eller hvor du skal hen. Der vil være spørgsmål til hvert af billederne. Det kan for eksempel være: Hvordan du vil forsætte her? Hvad skal du være særligt opmærksom på? Ved alle spørgsmålene skal du svare enten ”Ja” eller ”Nej”.

Til teoriprøven må du svare forkert på spørgsmålene i op til fem billeder. Hvis du har flere end fem fejl, består du ikke teoriprøven - Som nævnt kan dette i værstefald betyde, at du ikke må køre bil i 2 måneder, afhængigt af ventetiden hos politiet.

De 7 trin

De 7 trin til at generhverve dit kørekort

Alt du behøver, for at bestå første gang

01.

Bestil "Teoriprøver Plus" god til generhvervelse af kørekort

For at komme i gang med din teoriundervisning, herunder online teoriprøver skal du bestille adgang til Trafiktesten " TeoriprøverPLUS". Vi anbefaler, at du som minimum bestiller adgang i 60 dage.

02.

Påbegynd teoriundervisning

Du har nu modtaget en adgangskode til "TeoriprøverTeoriprøver" og kan påbegynde din teoriundervisning (påbegynd undervisningen / login her). Vi anbefaler, at du kun tager en lektion per dag med tilhørende emne teoriprøver. Begynd med lektionen "Risikoforhold" - Til orientering behøver du ikke at tage lektionerne "Vi mennesker" og "Køreteknik", da disse ikke er en del af dit pensum.

03.

Ansøgning hos politiet/borgerservice

Hvis du ikke allerede har modtaget en ansøgning om køreprøve fra politiet, skal du kontakte borgerservice i din kommune for at få ansøgningen tilsendt. Når du har udfyldt ansøgningen, skal denne afleveres til borgerservice, hvor du samtidigt bestiller en tid til teoriprøven (ventetiden er ca. 2-3 uger).

04.

Bestå alle teoriprøver på Trafiktesten

Du har nu fået en tid til teoriprøven og du bør forberede dig grundigt. Bestå derfor alle teoriprøverne på Trafiktesten, rækkefølgenden er ikke vigtig, men du skal som minimum bestå alle teoriprøverne.

05.

Se videoerne Forstå og Bestå

Som en sidste forberedelse inden teoriprøven skal du nu se videoerne "Forstå og Bestå", der gennemgår hele teoripensum på en letforståelig måde. Og der er både emneprøver og en afsluttende teoriprøve. På den måde kan du hele tiden teste, om du er klar til den rigtige prøve, eller om der er nogle emner, du skal læse lidt bedre op på.

06.

Efter du har bestået teoriprøven

Når du har bestået din teoriprøve skal du kontakte en køreskole, hvor I sammen bestiller tid til den praktiske køreprøve. Vi anbefaler, at du på køreskolen tager et par kørelektioner med en kørelærer.

07.

Den praktiske køreprøve

Du har nu taget et par kørelektioner sammen med din kørelærer og du har fået en tid til den praktiske køreprøve. Inden du går op til prøven skal du tage lektionen "Bilens teknik", da dette er en del af pensum til den praktiske køreprøve.

RSS FeedPersondatapolitik

© 2024 Trafikteori A/S — Designed by DAN®